Tuesday, 6 December 2011

4 Perkara Yang Tokey Takkan Buat Jika Diberi Peluang Kedua


Salam semua, hari ini tokey nak share sedikit mengenai experince tokey dalam kehidupan selama 21 tahun ini. Kali ni tokey nak share 4 perkara yang tokey tak sanggup nak buat & tak nak buat jika diberi peluang kedua. Kesemua benda nie adalah perkara yang tokey rasa setakat nie paling mencabar dalam hidup.Jom layan

1. Berkhatan


He3 benda nie memang paling ngeri dalam hidup. Seawal usia 10 tahun tokey menghadapi perkara paling ngeri nie.Walaupown tokey mampu menahan azabnya tanpa mengalirkan air mata tapi kesakitanya masih terasa sampai sekarang. Agak trauma juga dengan berkhatan nie walopown dah tua. 

2.Buat AddMath SPM


Pergh nie subject killer tokey. Setiap kali test inilah subject yang selalu fail. Nak kata susah xdelah susah sangat, tapi bila dah tengok kertas jadi blank. Setiap kali sekolah adakan kelas pemulihan untuk subjek nie, nama tokey mesti terpampang. Frust juga r jadinya. Walaupown tokey tak r fail dalam SPM subject nie (hanya dapat B3) tapi tokey takkan amek lagi subjek nie jika diberi peluang kedua. Apa pown tq kepada semua cikgu yang membantu tokey untuk lulus dengan jayanya

3.Buat Accounting Diploma


Subject accounting mase diploma paling mencabar bagi tokey yang tidak pernah kenal erti apa itu akaun. Financial accounting membuatkan tokey rasa TRAUMA bila dengar perkataan AKAUN. Tapi atas dorongan awek tercinta XXX dan rakan sekelas FARIHIN akhirnya tokey berjaya lulus dengan B-. Yeah xde C dalam transkrip DIPLOMA tokey.

4.Masuk Pertandingan Bercerita


Yang nie mase tokey kecik2x, cikgu suruh masuk pertandingan bercerita kisah para anbia. Mula-mula seronok tapi bila time pertandingan tiba-tiba nervous gila.Wat pengetahuan kowg tokey punya kaki menggigil kuat gila. Nasin baik pakai samping so boleh r cover^^.Itulah first time tokey kenal erti nervous..fuhh.

Itu saja celoteh kali nie. Harap kowg terhibur. Jom r share kowg punya pengalaman kat comment box tokey. xiexie.

4 comments:

♥ Capital N said...

AKAUN ! yes memang sensitip dgn mende tuh .
Sumpah , tak nak belajar lagi pasal akaun , cukup lah untuk SPM aje .
Tp tak pasal2 sem2 nanti sy ada belajar Principle Of Acc . #demm .

Cik Nina said...

yang bab ADDMATH tuu, setujuu la sangat2!
takkan ku ulangi...grrrrrr. sakit kepala otak :]

cik Kartun said...

CK masuk prtndingn brcerita time sek men..hahaha
xleh blaa..dapat no. 2 mase form 4.. n juara mase form 5..:p

teratak hati said...

addmate tu mmg betul tak sanggup nak jumpe dh..tapi kalau akaun tu mmg subjek feveret..jumpe sampai bile2 pun tak pe..3 sem dpt A tuk akaun mase diploma..:)

Post a Comment