Tuesday, 27 December 2011

Penangan Nasi Ayam Gemas Hj.Mustafah di Parit Raja

Salam semua. Dah lama tak update dek kerana menyiapkan tambunan assigment sempena exam yang bakal menjelang. Diucapkan selamat maju jaya hendaknya kepada semua yang bakal mengambil peperiksaan bagi semester nie terutama kepasa seluruh warga blogger UiTM. So bila exam dah dekat, study week menjelma. Tokey pown pulang ke kanmpung halaman untuk mendapatkan restu keluarga x lupa juga melepaskan rindu ^^. Tokey pown blik kejap jew, sekarang nie pown dah sampai kat Shah Alam tercinta. 

Untuk entry kali nie tokey nak share mengenai pengalaman tokey menikmati Nasi Ayam Hj Mustafah yang popular di bandar Gemas.Sebenarnya tokey dah menyimpan impian hampir 3 tahun untuk menikmati nasi ayam nie dek kerana rumours yang mengatakan nasi ayam disana sungguh istimewa. Nak pergi gemas untuk makan nasi ayam je macam tak berbaloi plak. So, ianya bermula ketika dalam perjalanan pulang ke kampung, time tu dalam bas tokey terperasan kedai makan baru yang terpampang Nasi Ayam Gemas Hj Mustafah di pekan Parit Raja ( tanah tumpah darahku).

macam nie r muka ak time excited, tapi tak secomel awek nie


Sampai kat rumah, tanya family tapi dowg cakap dowg pown tak perasan kewujudan kedai tu..Ouh tapi tokey tekad akan pergi kedai tu sebelum balik ke Shah Alam. Setelah menikmati nasi ayam tersebut, ternyata ianya memang SUPERB. Tekstur nasinya memang mengujakan disamping aroma ayam yang begitu menyelarakan. Tokey berikan 5 STAR. Harga sepinggan hanya RM6 dan sememangnya berbaloi dan mampu mengenyangkan perut serta memuaskan hati sesiapa sahaja.

nie r nasi yam yang digembar gemburkan

Itu saja untuk kali, harap sapa2X ada sekitar Batu Pahat singgah r kedai tu memang BERBALOI WA CAKAP SAMA LU..
sedap wa cakap lu, mai sepinggan

2 comments:

nitnot said...

beb pkcik hj.mustfafah tuh baik hati u dy bagi duit raya kat gua tahun lepas . *tetibe . Btw dia kawan baik ayah gua .

Nasi Ayam dia memang sedapp , alah naik motor jee dah sampai dah kedai dia yang first kat gemass tuh .

hana said...

erm..
x de ke cawangan dia area shah alam..
jauh na nak g sane..
btw...
gud luck exam..
=D

Post a Comment