Tuesday, 24 May 2011

Semua Benda Adalah Seni : Perihal Barang Terbiar

Hello2x semua firstly nak ucap terima kasih kepadasemua kerana walopown baru nak seminggu blogging sudah ada 40++ FOLLOWER..
Walopown tidak banyak seperti kowg semua SOOBS..tapi Tokey Kopi tetap happy + bangga dengan pencapain ini..Ini membuatkan Tokey Kopi semakin bersemangat untuk berceloteh dengan entry yang berkualiti..he3(kualiti kew)..

So entry kali nie bukanlah untuk berceloteh mengenai follower tetapi adalah mengenai SENI a.k.a ART..He3 orang kalau dah namanye berseni semua benda yang dia buat nampak ada nilai KESENIANYA....So entry kali nie mengenai kuasa PHOTOGRAPHER menjadikan bahan terbiar + terbuang itu menjadi SENI..Untuk kali nie bahan terbiar a.k.a tersadai nie adalah dari kumpulan kenderaandalam englishnye VEHICLES @ TRANSPORTATION  dan jugak BANGUNAN yang DITINGGALKAN  sama ada di DARAT, UDARA mahupown AIR..So jomlah layan...


Kapal nie mungkin dah terbang ke serata dunia dan owner dia pilih jalan untuk membiarkan kapal nie terus mereput @ karat sebelum lupus di telan zaman di sebuah kawsan gurun di NEVADA

Ini adalah bekas landasan kapal terbang yang telah terbiar...So boleh lah kowg nak drag kete kat sini macam game Need For Speed

Yang nie pulak packagelengkap,,  kenderaan + bangunan terbiar..Gambar lapangan terbang dengan kapal terbang telah di ambil oleh photographer dari atas kapal terbang ringan..

Yang nie bot yang terdampar..Tiada sebarang info mengenainye,,Tapi kalo ak baik letgo dgan besi buruk ($$ duit nie)

Erkk...yang nie mahu tak cuak kalo jumpe malam2x ada bas tngah hutan..Tapi pic nie bagi ak ad element sentimental..Kalo kowg perasan siap bukak lagi pintu belakang bas..Nak ajak kowg nek kowt ha3..

Yang nie basikal terabai siap berlumpur lagi..Pergh entah2x basikal zaman Jepun..(RARE nie)

Yang nie pulak jambatan terbiar..kalau kowg tgok dia buatan kukuh + rumit + lasak,, tapi tak taw r mengapa diabaikan begitu sahaja

Nie macam pelabuhan kecil @ dock tokey pown x taw nak translate macam mane he3..Nie r tempat angkat cargo kedalam kapal

Yang nie mesti kowg taw iaitu stesen minyak terbiar..Mungkin  owg kat sane naik basikal jew,,so x gune r minyak..sampai bankrap di buatnye stesen minyak tu..

yang nie namenye plow digunakan dalam sektor pertanian..mungkin tanah kat situ dah x sesuai digunakan lagi..so petani pown pindah dan tinggal jew r plow yg mungkin rosak nie..Lawakan scenery dia..

Yang nie kapal terbiar..Naik berkarat kapal tu... Tak taw r sape yang biar kapal nie terbiar macam tu jew..Yang nie kalo jual kat besi buruk mahu dapat RM1k

Yang nie pulak stesen kereta api yang lama..Rail kereta api pown xde..Mungkin suda ada yang letgo kat besi buruk he3..Lawa tempat nie

Ini adalah kereta kebal yang telah terbiar..Mungkin digunakan untuk target bagi training kereta kebal baru..

Yang nie dalam dock kereta api yang terbiar..HORROR kowt tpi pic ini tetap cool.

Nie adalah gambar terowong terbiar..Tak taw pulak kegunaan terowong nie dan di mana lokasinye...

Yang ini adalah pic pilihan Tokey Kopi.. Memang tangkap lentok tgok gambar nie..Suasana dia mmg perfect..padahal kereta + van buruk..(banyak kowt kat MALAYSIA)

So ini sahaja entry kali nie..Diharap entry yang tokey share menghiburkan kowg...He3  ..Jangan lupe er
BECOME MY FOLLOWER








5 comments:

I Love Photography said...

ctik r lau wat ssi pgmbrn kt c2 he3~

Tokey Kopi said...

Banyak jew kowt kat Malaysia cme blom selongkar

Tokey Kopi said...

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1381174132428&set=t.1134619008&type=1

Tokey Kopi said...

Contoh pic tu kalo tuan dia x private r

miss senyum said...

seni tu indahh, i like it :)

Post a Comment