Friday, 27 May 2011

GEMPAK : Printer Di Masa Hadapan

Okay macam biasa si tokey kopi dengan entry kegemaran beliau iaitu inovasi teknologi ye....Kali nie Tokey Kopi nak share mengenai perihal cik PRINTER kite ye...Printer merupakan sebuah alat untuk mencetak hasil kerja kite ye..kebanyakan printer masa kini mempunyai multipurpose function dengan printer kowg boleh photostat + scan +print...Itu pown dah kire kowg up to date kalo ad printer macam tu..So hari nie ak nak share info mengenai perihal cik printer nie pada abad ke 21 ini..Jom saksikan INOVASI yang dilakukan :

1. Pencil Printer


Biasanye kita ada masalah apabila benda yang kita print tu salah..So biler nak print semula ianye adalah satu pembaziran..Dengan masalah tu muncullah 'Pencil Printer" nie yang menggunakan pensil kayu korang yang dah kontot tu,, So kat sini sudah ada 2 penjimatan..Kowg boleh padam hasil printer korang nie menggunakan pemadam.. BEST kan..

2. Pencil printer 2

Nie video yang menunjukkan bagaimana printer ini berfungsi :


3. Coloured Printing Pen Printer

Printer nie melakukan inovasi terhadap catridge dengan menghasilkan catridge dengan rekaan berbentuk pen....

4. RITI Printer

Printer mempunyai kelebihan terhadap catridgenye dimana ianya menggunakan hampas serbuk TEH & KOPI yang kowg gunakan untuk menyediakan minuman tersebut...

5. Pen Printer

Scanner + Printer + Pen ini yang boleh diungkapkan untuk printer nie..Ianye boleh menghasilkan warna tulisan yang sama dengan warna asal objek yang kowg scan..Sesuai untuk budak2x ART

6. Stick Pop Printer


Printer nie direka dengan reason MOBILITY iaitu mudah dibawa kemana sahaja..Menggunakan kuasa bateri dant erdapat hub USB untuk kowg masukkan data yang nak diprint..

7. Mini Giant Printer


Daripada nama kowg mesti dah boleh teka kan.. Nie lah printer mini yang boleh melakukan kerja printer berskala besar...


INOVASI Benda2x Lain Yang Menggunakan Konsep Printer

1. Mesin Membuat Makanan

Menggunakan konsep printer membuat makanan..erm...NO KOMEN he3

2. Pembakar Roti

Toaster mengambil konsep printer untuk menghasilkan imej menarik pada permukaan roti bakar kowg..CHUMIL

Printer Untuk Wat Signs Kat Jalan Raya

Ini untuk memudahkan kowg membuat signs di jalan2x raya..Menggunakan kuasa solar jew kowt..JIMAT2x


SEKIAN SAHAJA UNTUK KALI INI

4 comments:

Salina Hj Ismail said...

coool gilaaa

kotak bulat said...

best nyaaaa... ish..bile la nak ad ye..

Eyda Syahida said...

perghhh.. terbaek kottt..!! ^^

Tokey Kopi said...

tq layan blog nie..ye..

Post a Comment