Sunday, 12 June 2011

Ada Kembar Best Kew?



Hello semua..hari nie tokey sibuk sikit..Jalan2x di JOHOR BAHRU bersama teman2x seperjuangan chewah....He3 hari nie saje ronda2x JB..Okay saje kepoh sikit pasal aktiviti aku hari nie..So entry kali nie 'Ada kembar best kew?'...Untuk entry kali nie spesial sikit sebab tokey kan bercerita mengenai KEMBAR nie berdasarkan pengalaman tokey sendiri yang ada kembar he3..So buat kowg yang takde kembar jangan JEALOUS..Buat pengetahuan kowg mempunyai kembar sememangnye begitu BEST & INDAH..Banyak pengalaman yang lawak, pelik, tekejut dan sebagainye...

Pengalaman kat sekolah rendah memang r tidak dapat dilupakan..Dekat sekolah hanya member2x tokey sahaja yang dapat mengenalpasti tokey and kembar tokey..Cikgu2x memang tidak dapat detect punye..Buat pengetahuan kowg tokey dan kembar tokey adalah pengawas. So pengawas nie kan kena pergi sekolah awal..Biasa r jage gate, persediaaan perhimpunan dan sebagainye..Tokey pulak adalah ketua pengawas,,so memang kena pergi awal r sekolah dek kerana kadang terbangun lambat mulalah gelabah nak pergi sekolah..Maklumlah budak kecik baju tokey gan kembar time tu memang mak yang tolong gosokkan..So kalau dah gelabah nak pergi sekolah tu tokey memang maen amek jew baju sekolah yang dah memang tergantung..Nah amek kau kat sekolah,,tetiba si kembar cari tokey..Tokey tanye ada apa long(panggilan kembar tokay,,tokey angah k) ..DIALOG : yang kau pakai baju aku kenapa..ish tu r sapa suwoh bangun lambat...He3 kadang sampai balik sekolah tokey pakai baju tu...

Kalau kat sekolah menengah pulak..masa balik asrama..Time tu form 1, member pown baru kenal2x gitu..Asrama tokey gan kembar len sebab sekolah lain2x TERPISAH soobs..So mase hantar barang kat dorm, kembar tokey tolong sekali..Tetiba kat depan dorm, datang member tokey..Begini dialognye,,Wei ateng ( nama tokey di asrama) asal ko pakai tie ,,ko pindah sekolah kew..Buat pengetahuan semua sekolah tokey tak pakai tie..So memang pelik r membe tokey nampak tokey@kembar tokey yang sebenarnye pakai tie..Then tokey keluar dari dorm..DIALOG : Wei daus tu kembar aku r.. So si daus nie pown malu2x kucing ha3..member yang lain pown gelak sama..Family tokey kat bawah pown tersenyum jew...

Yang nie pulak situasi balik cuti asrama..Memang selalu r  membe kitowang tersalah tegur..Biasalah time tu masih seiras lagi sekarang tokey sudah gemuk ha3...Kadang2x tokey layan jew owg yang tersalah dah lama sikit baru tokey cakap..aku ateng r bukan balat (nama samaran kembar tokey)..Paling best masa kitowang ad awek..Ha3 nie paling gempak kowt...Time tu merdeka..Tokey keluar gan awek tokey (ex suda),,dan si kembar tokey keluar gan awek dia..Then awek kembar tokey dapat SMS dari kawan2x dia cakap yang kembar tokey curang keluar gan perempuan lain..Padahal awek kembar tokey kuar gan kembar tokey..Dowg tersilap sebab yang dowg nampak tu adalah tokey dan awek tokey..Then ketawa besar r kitowng..

Nie pic kenangan gan arwah atuk...

He2 sememangnye ada kembar merupakan satu anugerah yang tidak ternilai buat tokey...Macam2x lagi kenangan tapi tokey tulis yang penting2x jew..Sekadar share pengalaman hidup dengan kowg..Cerita tadi semua adalah BENAR BELAKA berdasarkan diri tokey dengan kembar tokey..So...


SEMOGA TERHIBUR

6 comments:

hidayah sapidih said...

besnye ada kembar..my mum sekarang pun tengah pregnant twins. Sekarang da 7 bulan da scan both baby girls.

Famili Ceria said...

syoknye ade kembar...x bosan...kalu x der kawan ,buleh kawan duorang jer...tp slalunya kembar la org nak kawan sangat sbb unik...:D

shiema sufian said...

mesti best kan kalo ade kembar kan? shiema teringin. tapi dah dijadikan takde kembar. takpe doakan shiema dpt anak kembar :)

Hanim Mahali said...

best erk de kembar.... teringin nak de anak kembar... lebih lebih lagi pas tengok upin ipin tu... comel je nengok... hehehe

Ridhwan Zayadi said...

he3...semoga doa kowg nak anak kembar termakbul

Janatul Ashikin said...

bestnyer ad adik kembar...hurmmmmmmmm sedih hidup sorg jeh pompuan.....hurmmmm

Post a Comment