Thursday, 2 June 2011

CINTA : Bagaimana Hendak Tahu Si Jejaka Sayangkan Anda


Salam semua..pertama sekali tokey nak ucapkan TERIMA KASIH  kepada semua yang dah SINGGAH + FOLLOW + JENGUK blog tokey yang tidak seberapa nie..Terutamanye kepada yang telah menjadi follower tokey yang ad 100 suda..Hepi sangat tokey dibuatnye..Bersempena dengan itu tokey pown wat r banner baru bagi menghargai sokongan kowg semua..So untuk pertama kalinye tokey nak post entry mengenai perihal CINTA..Topik kali nie adalah mengenai bagaimana kowg si gadis nak taw yang pakwe kowg semua tu sayang kowg sebenor-benornye ke atau permainkan kowg..CEWAH....Buat yang dah bersuami tokey no komen..sebab dah kahwin tentulah sayang tetapi kalo suami kowg kahwin lain tu bukan bermakna dowg tak sayangkan kowg tapi dowg mampu nak share kasih sayang dowg dengan gadis2 lain dengan kowg..So berbalik kepada topik tadi bagaimana kowg nak kenal pasti sama ada si lelaki nie memang betol2x sayang atau PENIPU sebenarnye..Berikut adalah hasil kajian tokey kopi dengan rakan2x yang lain :
  • PERTAMA : Lelaki kalo sayang kowg ,  dowg mesti selalu telefon kowg dan tnye dah makan? dah solat? sihat? ( Basic Only)Kalo dia tanye yang pelik2 ( macam rindu abg byk2x x? ) tu dowg sebenarnye saje nak tunjukkan yang dowg tu CARING GILER aka BAJET ROMANTIK kononye.. MENGARUT..Lagi satu dowg hanya telefon sehari sekali atau dua kali ..yang kali kedua pown sebab penting..Kalo lebih2x telefon dowg sebenarnye memang saje nak dgar suara manje kowg tu ha3


Dialog : Hello sayang..sihat x? dah makan ? K er abg pergi dulu..bom dah nak meletup nie DAAA...(ha3 kalo dah nama nye sayang tgah perang pown boleh spent mase utk kowg wahai si gadis)


  • KEDUA : Lelaki kalo memang sayang kowg dia x kan kesah kalo kowg nak bersosial ...dgan sape pown boleh asalkan dia tahu kowg nak kuar and dengan sape..Kalo skit2x tak boleh tu CEMBURU RABUN namanye,,dah bgtaw pown x bleh bek kowg hentak je kepale laki tu..Lagi yang x kasi kowg ber FB tu lagi r nmpak sgat dia tu owg yang BAPAK BUSY BODY alasan dowg takot kowg si gadis nie dirampas JEJAKA lain..Dowg FB sampai SUBUH leh plak..Siap cakap ABG setia orangnye,, x layan pompuan lain Ha3 

  • KETIGA : Lelaki kalo sayang kowg dia tak akan amek kesempatan kat kowg walopown bnda yang kurasa sekecil kuman macam pegang tangan...DOSA TU WEH..(mcam tokey bek sgat)..Kalo dah pandai nak peluk2x tu bek kowg awal DECLARE clash sebab memang dasar CICAK DARAT nak melekat jew gan anak dara owg...
Kalo dah melekat macam ular sawa nie , ingat ye...CLASH he3

  • KEEMPAT : Lelaki kalo sayang pompuan tu dia MESTI r dia ajak kowg KAHWIN terus ..x yah COUPLE2x nie..he3 ( untuk yg berkemampuan)
SEMOGA KOWG BAHAGIA he3.....

He3  tu jew r 4 cara nak mudah nak detect PAKWE kowg tu HERO sebenar masa depan kowg ke tak...Bagi bnyak2x kang mabuk kowg nak baca nanti..Semua coretan di atas adalah hasil pengalaman tokey + kawan2x seperjuangan..Kalo mcam x logik tu jangan mara + emo dengan tokey er..MANUSIA TIADA YANGSEMPURNA..SEMOGA TERHIBUR..

ASSALAMUALAIKUM

1 comment:

q i said...

hahaha skng nie aku dpt laki ajak aku kumpul det kawen trs.. amacm ok x bro kuwh???

Post a Comment