Wednesday, 8 June 2011

Ori Atau Fake?Mana Satu Pilihan Kowg




Hello2x semua dah lame tokey tak post entry yang memang 100% lahir dalam lubuk hati ini...Okay tokey nak tanye kowg semua suka shopping tak....Lepas tu kalo kowg pergi shopping..barangan yang kowg beli tu original ke fake@cetak rompak? Ha3 entry kali nie adalah mengenai diri tokey yang kadan2x naik pening kalo pergi shoping sama ada nak beli yang ORI atau FAKE.. Kowg macam mane pulak ek? Kalo tokey bergantung kepada benda tu and keperluan..Perlukah tokey spend money sebanyak tu untuk benda yang tokey suke...BERBALOI kah...Berikut adalah reason tokey sama ada nak beli yang ORI atau FAKE:

ORI:
  • Kepuasan
  • Barang tu memang RARE and still mampu milik
  • Berkualiti + Tahan Lasak
  • Barang tu guna untuk LONG TERM
  • Kalo family BELANJE memang ORI r ak beli ha3
  • Gadget mestilah yang ORI
FAKE :
  • Barang bukan keperluan (biasanye perhiasan diri)
  • Barang tu dengan yang ori lebih kurang kualitinye
  • HARGA melampau sangat ( x logik dengan barang tu)
  • Duit tengah takde
  • Gune untuk short term 
  • Sekadar nak ada benda tu sebab kawan2 ad

Jersi memang tokey x pernah beli ORI..Fake RM28-RM40 , Ori RM180-RM200

MP3 tokey memang nak yang ORI..Yang dulu hilang, esoknye tokey beli yang baru colour je len..TERBAIK

Kasut nie sama ada FAKE or ORI tokey x mampu nak beli..MAHAL KOWT

Yang nie kalo nak beli memang ORI jew TERBAIK..Yang FAKE macam jam budak2x ha3

Onitsuka adalah produk FAKE yang TERBAIK ha3

Jam yang nie tokey baru beli, RM35 jew yang FAKE , ORI RM300-RM400.. Tokey beli sebab design 80% ORI ..Kualiti no comment he3


So nasihat tokey kalo nak shopping jangan nak ikot nafsu sangat ye....Kang kowg merempat di hari tua..Ha3 jangan marah buat kowg yang memang kalo beli barang ori sahaja..(Kowg mampu xpe r)..Lagi satu nasihat tokey jangan IKUT KAWAN ye..nilai diri kalo mampu xpe,,x mampu jangan IKUT NAFSU..

4 comments:

syaimz said...

haha,better beli original.memang lasting kan? (:

http://syaimzhebatz.blogspot.com/2011/06/blogging-itu-aku-suka.html

Budak Botak said...

He3 ikut bajet kot. Kalo yang fake pon lebih kurang ori, baik beli ori teruslah...

Entry terbaru -> Gegala Wordless Wednesday Pulak Sekarang Ni Ye... (",)

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

kalau fake, tgk dia cantik atau tak..kalau ori, beli time sale aje! hihi~

AesyaZealous said...

lebih suke yg fake. sy careless. susah jge barang mahal.hoho

Post a Comment