Friday, 24 June 2011

CONTEST : Header Saya Cantik

Assalamualaikum semua, Salam 1 Malaysia..Cewahh..tokey dah macam YB pulak rasenye...He3 pagi jumaat nie tokey bw kat blog membe2x tetibe jumpe satu contest yang dianjurkan oleh seorang blogger juga iaitu 'ADAMAINAA'. Contet tersebut adalah' banner/header saya cantik'.. Cantik kew header ko tokey? Cantik tu x r, tapi sekadar mencuba nasib..Inilah header tokey. JENG2x..



Header nie tokey baru wat tadi malam..Kowg caye tak tokey wat header gune MICROSOFT POWER POINT 2010  je taw..Ditambah dengan bantuan SNIPPING TOOL..Tokey dah bersara gune photoshop malas nak duduk depan lappy lama2x.. Pakai PP2010, 10 minit dah siap satu header...Berikut reason kenapa tokey wat header macam nie:
  • Dah name SECAWAN KOPI, so memanglah tokey letak gambar secawan kopi. Tokey prefer kopi MCD tu sebab kopi arabica dia memang terbaik..Tu lah sarapan tokey hari2x..Favourite  tu..
  • Penggunaan warna coklat adalah bersempena warna kopi r, tokey suka kopi yang ada susu tapi tidaklah terlalu bnyak susu, so warna coklat yg tokey pakai memanglah SESUAI..
  • Quote tu, tokey pilih kerana tema blog nie adalah entry2x yang  cool + gempak + unik.Kalau tak caya pergi r godeh2x entry BLOG SECAWAN KOPI
  • JOHO tu kerana tokey BLOGGER DARI JOHOR and tokey juga komuniti JOHO.MY
  • Tokey letak tarikh blog dibina adalah kerana sebagai kenangan..Then senang sikit tokey nak wat anniversary he3..Biasalah manusia memang pelupe..
Itu saje hopefully menang r he3.So kepada sape2x nak masuk boleh melalui link adamainaa contest. Kepada kawan2x tokey si melly dan si bluewendy, Jom join contest nie ha3.

SELAMAT BERJAYA





6 comments:

ZIPPO MILLER said...

srius cakap...header Blog anda memang cantik..kalo sesiapa yang ada seni tgk mesti rase ade sesuatu yang cuba diselitkan :)

jila d_d said...

wat utk ak satu..lalala

adamainaa said...

Assalamualaikum tokey :) hehe. thanks ya sebab join contest yang tak seberapa tuh. hehehe. ok. cantik dan kemas header tu. yang menariknya, siap letak tarikh blog dibina. hahaha. 1st time tengok. mmg kreatif header tu.takde org buat camni.

pasal cpt dgn lambat tu tak kisah pn. yg janji kita puas dgn hasil kerja kita. tol tak tokey? wahh.. quote tu menarik dan kalo menang contest kena bayar royalty kat mcdonald sebab tokey pakai cawan kopi dia. :):) thanks again sbb join and goodluck ya :)

Ridhwan Zayadi said...

he3,tq adamainaa sudi komen header ak..LAYAN.
PEACE NO WAR

Lyzx Azil Shah said...

Wah... kreatif... paling dasyat design guna mic power point... ayoo... mne nk carik tuhh...

alif ismail said...

Datang dari blog jiran sebelah...

nak tengok-tengok dan curi ilham...hehehhe

hebat-hebat semua..!!!!!

dari:

http://bloggeralif.blogspot.com/2011/06/contest-bannerheader-saya-cantik.html

Post a Comment